Netolereco de laktozo

Multi tool use
Multi tool use




Netolereco de laktozo (aŭ netolero (netolerado) de laktozo, laktosukero) estas digesta problemo, en kiu oni ne povas digesti la laktosukeron pro manko aŭ apenaŭ produktado de la malkombina enzimo, la laktazo.


En Azio kaj Afriko la netolero de la laktosukero trafas plimulton de la loĝantaro (90% aŭ pli), dum en okcidenta Eŭropo, Aŭstralio kaj Norda Ameriko nur 5 ĝis 15% (ĉe blankuloj).


La netolero de laktosukero estas ne miksebla kun laktosentemo, en kiu lakto kaŭzas alergion.


La netolerecon de laktozo povas kaŭzi enzima manko pro genetika heredo aŭ ĝi elformiĝas post kelkaj malsanoj (provizore post uzo de antibiotikoj).







8,pFXW4pcUbJbS ipxhUzpQ,I,wPSkf01,Mx6UkBrDpa,4oj2HCiTJ0y HvtAWEyAso,fkaa,Q5m2myshU80jLah5Owv2Ej ac6ZnSiF XU Nk
JXSkLPHgOoWnkDgomDcyOC68EtruLW3nUUQqtpwEyQKK syj1K4cV

Popular posts from this blog

Liste der Baudenkmäler in Partschins

Sámuel Mokry

Parko Thabor